top of page
Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις και απορίες

01

Τι είναι η ελεύθερη κατάδυση ;

 

Με απλά λόγια, ελεύθερη κατάδυση είναι η κάθε βουτιά που κάνουμε στο νερό έχοντας πάρει μια ανάσα στην επιφάνεια κρατώντας την μέχρι να επιστρέψουμε πάλι έξω σε αυτήν.

02

Ποια τα οφέλη της ελεύθερης κατάδυσης ;

 

Μαθαίνοντας και εφαρμόζοντας τις τεχνικές αναπνοών και χαλάρωσης που διδάσκονται στα σχολεία, ο ελεύθερος δύτης είναι σε θέση να μεταβαίνει σε κατάσταση σωματικής και πνευματικής ηρεμίας είτε βρίσκεται στο νερό είτε στην ξηρά.

Τα παραπάνω οφέλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες δραστηριότητες όπως π.χ. η υποβρύχια φωτογραφία ή βιντεοσκόπηση καθώς και στο υποβρύχιο κυνήγι.

03

Από ποια ηλικία μπορώ να αρχίσω την ελεύθερη κατάδυση ;

 

Γενικά δεν υπάρχει κάποιο κατώτατο όριο για να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται με την ελεύθερη κατάδυση εφόσον γνωρίζει κολύμβηση. Παρόλα αυτά για τη συμμετοχή σε κάποια από τις βαθμίδες ή τις υπόλοιπες δραστηριότητες θα πρέπει να είναι άνω των 6 ετών.

04

Μπορώ να συμμετάσχω ακόμα και αν δεν έχω τέλεια φυσική κατάσταση ;

 

Φυσικά ! Δεν έχουμε την απαίτηση από κανέναν να είναι αθλητής για να μπορεί να λάβει μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουμε. Κάθε υγιές άτομο είναι ικανό να ασχοληθεί με την ελεύθερη κατάδυση και να ευχαριστηθεί τον υποβρύχιο κόσμο.

05

Η άπνοιά μου είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Έχω ελπίδες να βελτιωθώ ;

 

Η άπνοια καθορίζεται κυρίως από δύο βασικούς παράγοντες : τη σωστή αναπνοή και την καλή χαλάρωση. Κατά τη διάρκεια του σχολείου θα μάθετε τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο τους διάφορους τρόπους για να αυξήσετε την άπνοιά σας με ασφάλεια.
Μάλιστα από το πρώτο κιόλας μάθημα οι συμμετέχοντες βλέπουν αισθητή διαφορά σε σχέση με πριν.

06

Πώς θα ξέρω ποιο επίπεδο να διαλέξω ;

 

Σε αυτή την επιλογή θα σας βοηθήσουμε εμείς συζητώντας μαζί σας και αξιολογώντας την εμπειρία και τις γνώσεις σας, ώστε να παρακολουθήσετε τη σωστή βαθμίδα.

07

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι για τα πρακτικά μαθήματα ;

 

Για τα μαθήματα στο νερό χρειάζεστε : στολή (με κατάλληλο πάχος για την εποχή), μάσκα, αναπνευστήρα, ελαστική ζώνη, βάρη, καλτσάκια και πτερύγια. Τα γάντια είναι προαιρετικά το καλοκαίρι.

Σε περίπτωση που δε διαθέτετε εξοπλισμό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο εξυπηρέτησής σας. 

 

08

Τι είδους πιστοποίηση θα λάβω μετά από κάποιο σχολείο ;

 

Στα σχολεία ακολουθείται το εκπαιδευτικό σύστημα της AIDA International που είναι ο μεγαλύτερος και παγκοσμίως αναγνωρισμένος φορέας στην ελεύθερη κατάδυση. Διδάσκουμε και τα 4 επίπεδα (AIDA 1,2,3,4), την ειδικότητα του μονοπέδιλου καθώς και κατά αποκλειστικότητα τα παιδικά τμήματα AIDA Dolphin (6-13 ετών) και AIDA Junior (14-15 ετών)

09

Ασχολούμαι με το ψαροτούφεκο εδώ και χρόνια. Γιατί να παρακολουθήσω ένα σχολείο ελεύθερης κατάδυσης ;

 

Η εμπειρία μας επάνω στα θέματα της ελεύθερης κατάδυσης και του υποβρυχίου κυνηγίου έχει δείξει ότι ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ατόμων που είτε έμαθαν να βουτάνε μόνοι τους είτε με τη βοήθεια φίλων και γνωστών, έχουν σοβαρές ελλείψεις γνώσεων ή (ακόμα χειρότερα) λανθασμένες αντιλήψεις επάνω σε σημαντικά θέματα όπως της ασφάλειας, της τεχνικής, των αναπνοών και της χαλάρωσης.

Ολοκληρώνοντας ένα σχολείο ελεύθερης κατάδυσης θα σας κάνει καταρχάς ασφαλέστερους υποβρύχιους κυνηγούς. Μαθαίνοντας τη σωστή τεχνική κατάδυσης, τις σωστές αναπνοές πριν και μετά τη βουτιά καθώς και τις σωστές τεχνικές χαλάρωσης θα δείτε να αυξάνονται οι επιδόσεις σας καταβάλοντας μικρότερη προσπάθεια απ' ότι πριν και πάντα υπό το πλαίσιο ασφαλών καταδύσεων.

10

Οργανώνετε σχολεία / σεμινάρια και εκτός Αθηνών ;

 

Μόλις συμπληρωθεί ένας ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός ατόμων θα έρθουμε ευχαρίστως όποτε και σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Είναι στο χέρι σας να γίνει πραγματικότητα!

 

11

Πώς γίνεται η πληρωμή ;

 

Η εξόφληση ολοκληρώνεται εντός της διάρκειας των θεωρητικών μαθημάτων είτε με μετρητά, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (ή μέσω e-banking), ή με χρήση κάρτας σε POS. Για την κράτηση θέσης απαιτείται μια μικρή προκαταβολή, η οποία επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης με γραπτή ενημέρωση άνω των 7 ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου μαθήματος.

 
bottom of page